La La Land technicolor apartment: un decor demn de Golden Globes

 
 
În industria designului interior, nu există zile lipsite de inspirație. Decoratorii se inspiră din orice.

O vizită la muzeu, o plimbare pe străzile goale ale orașului sau o călătorie într-o destinație exotică se încheie mereu cu aceeași exclamație: “Evrica! Am găsit ce căutam!”

Mai nou, un loc aparte în arsenalul meu de inspirație îl au lungmetrajele (și nu neapărat de Hollywood). Ultimul film, cu un set design de excepție, e La La Land (de Damien Chazelle), campion la numărul de premii câștigate la Golden Globes – șapte la număr, incluzând premiul pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță și cea mai originală coloană sonoră, într-un lungmetraj (musical) produs în 2016.

Vizualul însă e la fel de incitant. Ca o odă vechilor filme hollywoodiene, cum e Singin’ in the Rain, La La Land e centrat în jurul unei palete tehnicolor de mare efect.

Filmul urmărește (the romance) unei actrițe în devenire, Mia (Emma Stone) și a unui tânăr, Sebastian (Ryan Gosling), ce visează la o carieră în industria muzicii jazz. Ambii neliniștiți, cu visuri ambițioase, sunt personalități complexe, caracterizate prin fiecare replică, prin orașul în care trăiesc (Los Angeles) și, mai ales, prin decorul apartamentelor lor. Întregul set design e opera cuplului David și Sandy Reynolds WASCO, în care Chazelle și-a pus toată încrederea.

Lumea tinerei Mia e o explozie de culoare. Apartamentul ei abundă de vitalitate, cu nuanțe dintre cele mai vibrante și un decor inspirat din muzicalurile MGM și filmele franceze. De partea cealaltă, în contrast puternic cu anturajul excentric în care o regăsim pe Mia, e apartamentul lui Sebastian, care și-a găsit inspirație în fotografia jazz și în filmele alb-negru New Wave.

Mai jos, propun o selecție de imagini preluate din film și câteva item-uri din colecțiile ClassIN care te vor ajuta să aduci aceeași atmosferă în propria ta locuință.

  • 1-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 3-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 4-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 5-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 2-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 6-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 7-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 10-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 9-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog
  • 11-la-la-land-apartment-set-design-interior-genoveva-hossu-blog