Genoveva-Hossu-Decorator-Cluj-Design-InteriorDesign-ul de interior era un domeniu relativ nou, acum 10 ani, când am hotărât eu să pornesc pe drumul care avea să mă modeleze cu scopul de a deveni ceea ce sunt astăzi, Genoveva Hossu – decorator în Cluj, după ce am explorat o bună perioadă de timp piața design-ului interior.

De-a lungul anilor, definiția acestui domeniu s-a schimbat, așa cum și specialiștii în design interior s-au redefinit și și-au reinterpretat munca. Un lucru a rămas, însă, constant; design-ul interior este un proces creativ care generează experiențe, emoții și povești și care ne influențează pe toți, prin omniprezența sa. Acasă, la serviciu, în sala de spectacol sau la locul de joacă, peste tot ne intersectăm cu efectele sale.

Dincolo de aceste aspecte de care, de cele mai multe ori, nu sunt conștienți, design-ul de interior este modul prin care rezolvăm anumite necesități. De aceea, fiecare dintre proiectele de design interior Cluj, pe care le-am realizat și pe care le puteți vedea aici, are la bază o etapă de documentare, de identificare a nevoilor clienților și de înțelegere a lor.

În funcție de cerințele clienților, design-ul interior poate fi clasificat în 2 categorii: rezidențial și comercial. Ambele tipuri de proiecte sunt la fel de incitante și combină, în egală măsură, cunoștințele teoretice cu esteticul. Dar design-ul interior înseamnă mai mult decât vizual și ambiental, având ca obectiv final optimizarea spațiului în conformitate cu aplicabilitatea lui.

Atenția la detalii este, după părerea mea, elementul care stă la baza acestei meserii: de la detaliile ce țin de personalitatea și trecutul clientului și pot fi valorificate în amenajarea mediului său înconjurător, până la detaliile de decor cu care putem jongla pentru a pune în lumină anumite spații sau piese de mobilier.

Acum, după mii de rânduri de teorie specializată, sute de ore de lucru și zeci de proiecte finalizate, atât design-ul interior, cât și proiectele de decorare sunt, pentru mine, modul prin care evadez din cotidian, lăsându-mi creativitatea să zburde liberă printre nenumăratele idei care-mi vin în minte atunci când încep un astfel de proiect. Sunt recunoscătoare pentru că mă număr printre acei norocoși care și-au transformat pasiunea în meserie!