Decorex 2016: celebrating the roots of design

Celebrating the roots of design, tema ediției din acest an a târgului internațional de design interior Decorex, a adus laolaltă peste 400 de expozanți pe sprânceană aleși din rândul celor mai cunoscute branduri la nivel mondial.

Trecut și viitor, clasic și modern, toate și-au găsit corespondent, în acest sezon, în colecții unice de mobilier, inspirate din natură. Cu forme asimetrice și suprafețe lucioase care reflectă-n jur lumină luxuriantă, fiecare piesă cucerește printr-un stil aparte. După o perioadă lungă de dominație a PAL-ului, revine în forță și lemnul natural. Presupune investiții mari, însă efectul este întotdeauna pe măsură!

În general, se pune accent pe mobilierul manufacturat, cu accente mid-century îmbinate armonios cu cele futuriste. E o regulă care se aplică, de altfel, și în cazul altor obiecte de interior: de la corpuri de iluminat și accesorii la drapaje și tapițerii.

În tandem cu această călătorie spre natură / natural, are loc astfel o stimulare a inovației. Concepte desprinse din altă dimensiune invadează locuințele, propunând o gamă largă de soluții de iluminat, spații inteligente de depozitare, fotolii și canapele care își adaptează configurația sau funcția după bunul plac și multe altele.

Mi-ar plăcea să apreciem, în acest an, dualitatea lumii în care trăim, atașamentul nostru incurabil față de trecut și aspirația către viitor. Decorex, precedat de alte evenimente importante la nivel internațional în domeniul designului interior, ne amintește că putem jongla cu stiluri diferite, contradictorii chiar, fără a ne pierde personalitatea. O regăsim, din contra, într-un melanj vechi-nou de trăiri deschise, sincere și clare. Dovada o aveți mai jos.