Culorile anului 2017

colors-come-and-go-genoveva-hossu

Culorile anului 2017

După Marsala anului 2015 și duetul Serenity Blue-Rose Quartz în 2016, asistăm acum la o renaștere a culorilor inspirate din natură.

Retrăiesc aceeași poveste în fiecare an: culorile care mi-au fost partener de încredere timp de 365 de zile (uneori mai mult) se retrag în glorie, lăsând loc unor tendințe noi.

După Marsala anului 2015 și duetul Serenity Blue-Rose Quartz în 2016, asistăm acum la o renaștere a culorilor inspirate din natură.

De la însoritul Primrose Yellow la revigorantul Kale și Island Paradise, trendsetterii în materie de culoare de la Pantone Color Institute vin cu o combinație jucăușă și sobră în același timp. Speranțele și promisiunile sezonului de primăvară se regăsesc într-o paletă incredibilă de culori, din care ne vom inspira starea de bine anul viitor. Pline de vitalitate și debordând de energie, aceste culori se regăsesc în următorul top: Primrose Yellow, Pale Dogwood, Hazelnut, Island Paradise, Greenery, Flame, Pink Yarrow, Niagara, Kale, Lapis Blue.

Dintre toate, Niagara, o nuanță calmă de denim, se presupune că va prevala în primăvara lui 2017. Flame e un portocaliu cu tentă roșiatică, gregar și pasional, care adaugă mai multă viață noii palete de culori.

Kale, un verde vivace, evocă dorința noastră de a ne conecta la natură. E un fundal perfect complementar pentru tonurile mai vibrante din paleta actuală. Deși nu a fost încă dezvăluită oficial culoarea-vedetă a anului următor, eu încă pariez pe o nuanță de verde apropiată de Kale. O făceam și într-un articol scris cu ceva timp în urmă, aici, când povesteam despre Hunter Green, un verde mai intens și ușor mai masculin.

În același timp, Benjamin Moore propune o culoare-vedetă total diferită de oricare din nuanțele prezente în paleta Pantone. Shadow, enigmatică și aluzivă, e o nuanță care amintește de ametistul regal sau lila-gri al munților priviți în depărtare.

Natura rămâne așadar în tendințe. Inspiră-te din ceea ce îi este drag sufletului tău și vei obține un decor pe măsură.

  • pantone-color-swatches-fashion-color-report-fall-2017-genoveva-hossu
  • kale-pantone-color-genoveva-hossu
  • primrose-yellow-color-report-2017-pantone-genoveva-hossu
  • paradise-island-pantone-color-2017-genoveva-hossu
  • pink-yarrow-color-report-2017-pantone-genoveva-hossu
  • niagara-color-report-pantone-2017-genoveva-hossu